Hovåsskolan

436 51 Hovås

Telefon expedition: 366 34 00

Så hittar du hit

Hovåsskolan ligger i stadsdelen Hovås och tillhör förvaltningen SDF Askim-Frölunda-Högsbo  i västra Göteborg. Om du kommer med bil från centrum, skall du söka dig ut på väg 158, Säröleden, och hålla utkik efter Askims kyrka.

På Säröleden stannar flera bussar vid hållplats Hovåsskolan. Kommer du med buss via Gamla Särövägen, är hållplats Otterbäck eller Askims Kyrka närmast Hovåsskolan.

Västtrafiks reseplanerare

Kartbild från Eniro

Klicka på bilden nedan för förstoring.

Så hittar du här

Riksväg 158, Säröleden, går parallellt Gärdesvägen. Gärdesvägen är avstängd i norr, (till vänster på kartan), varför du skall köra in till skolan via Askims kyrka, som ligger söder om skolan. På kartan ser du inte Askims Sporthall där idrottsundervisningen äger rum. Den ligger söder om skolan, dvs. till höger om parkeringen vid bäcken på kartan ovan.

Klicka på bilden nedan för förstoring.

En stor del av undervisningen i årskurs 7-9 äger rum i A- och B-husen. Träslöjden ligger i A-husets norra del och i B-husets södra del hittar du det stora gemensamma personalrummet, elevkafeteria samt studie- och yrkesvägledningen.

C-byggnaden delas av flera verksamheter, bland annat finns grundsärskolan, årskurs 5-6:s hemklassrum, datasal, skolsköterska och kurator där. I D-huset hittar du årskurs F-4, fritidshem, skolledning och expedition.

F-huset kallas ibland Kulturhuset och där pågår undervisning i bild, textilslöjd och hem- och konsumentkunskap. G-huset kallar vi Lilla gympasalen och där har de yngre eleverna idrott.