Regnbågen366 34 33/070-264 64 79
Solen366 34 66/070-780 00 57
Havet366 34 31/072-241 36 46

Arbetslag 1, årskurs F-3

Vi arbetar med de yngsta barnen på Hovåsskolan. Vi har fyra avdelningar med två grupper eller klasser på varje avdelning. På Regnbågen hittar ni våra yngsta, förskoleklassen, på Skatten årskurs 1, Solen årskurs 2 och på Havet finns årskurs 3.

Varje avdelning är också en fritidshemsenhet. Skoldagen börjar 8:10 och slutar 13:30. Fritidshemmen öppnar 7:00 och stänger 18:00.

På avdelningarna arbetar förskolelärare, fritidspedagoger och grundskolelärare gemensamt under dagen. Kontinuitet och trygghet skapas genom att barnet möter samma pedagoger i spåret under de första fyra åren på skolan och i fritidsverksamheten. Pedagogernas olika utbildningsbakgrund skapar en rik och bred plattform för vårt arbete.

De första åren är betydelsefulla år i skolan. Tilliten till skolmiljön grundläggs och vi arbetar för att stödja och stimulera den lust och nyfikenhet som barnen bär med sig in i skolan. Förskoleklassens barn får en mjukstart där vi på ett lekfullt sätt närmar oss bokstäver och matematik. Styrda aktiviteter blandas med barnens lek.

Att eleverna skall känna sig trygga och utveckla social kompetens är två mål som präglar arbetet i spåren. Vi ser hur t.ex. kompissamtal, gruppstärkande övningar och kompismassage stärker den sociala förmågan. Vi har också en fadderfamiljsverksamhet, där vi arbetar i olika former av tvärgrupper. Vid ett flertal tillfällen per år träffas alla barn och vuxna, föräldrar och personal, i gemensamma aktiviteter. Samvaron ökar trivseln. Hattparaden är ett återkommande inslag i skolåret. Skolans läge nära både hav och skog utnyttjar vi både under skoltid och på fritids, med regelbundna aktiviteter utomhus.

Läsåret 2018-2019

Avdelning/klass